5 februari 2014

Nu bakas det!

Nu laddar vi för fullt för nästa omgång av Loppan. I helgen provbakades det och resultatet blev ett gäng med chokladbollar. Finns det något godare?

Bäst tycker vi är Axas recept på chokladbollar. Är det något ni önskar till caféet som vi saknar? Kom gärna med tips och idéer så kan vi se om vi kan verkställa det den 8-9 mars. Vi ses väl då?



Recept:
ca. 20 st
3 dl AXA Havregryn
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

Garnering:
Havregryn, pärlsocker eller kokos

Gör så här:
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Forma små bollar och rulla dem i havregryn, pärlsocker eller kokos. Ställ dem kallt för att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar